In memoriam Siem van der Ploeg

Op 28-juni 2021 is onze vrijwilliger Siem van der Ploeg overleden. Siem was al een tijdje ziek. Niet lang daarvoor hebben we Siem benoemd tot lid van verdienste. Dat was dik verdiend.

Menig klusser weet nog dat als Siem je kruiwagen vol schepte, je geen rustige middag had. Buiten zorgde hij voor helmaanplant, reparaties aan het hek en toegangspad. Binnen was hij graver, kruier, restaurateur en gids.

In zijn jeugd struinde hij al in de bunkers en jarenlang was hij een van onze meest trouwe en gedreven vrijwilligers. Zijn verbondenheid met ons is zichtbaar op zijn grafsteen. Daarop staat het logo van ons museum ingegraveerd. De schep waarmee Siem ook “buiten kantooruren” ons toegangspad herstelde, had hij verborgen in de duinen. Daar ligt ie nog steeds en daar mag ie blijven liggen. Zo voelt het alsof Siem er nog een beetje bij is.

Het bestuur van Stichting Atlantikwall Museum Noordwijk

Facebook Comments