Cor van Duin, Erelid

Cor van Duin is, samen met Ruud Boot, degene die met het idee kwam om een museum te vestigen in de noordduinen van Noordwijk. Deze twee enthousiaste bunkeraars gingen in december 1997 naar toenmalig wethouder Victor Salman met het idee om één bunker open te stellen voor publiek. Dat initiatief leidde uiteindelijk tot de gezamenlijke keuze voor het huidige bunkercomplex met gangenstelsel. Cor kwam direct in het stichtingsbestuur en heeft daarin tot 2018 een belangrijke bijdrage geleverd. Cruciaal was zijn functie als coördinator bij de werkzaamheden voor de S414 en de zuidelijke gang. Cor had daarbij de leiding, stuurde de vrijwilligers op zaterdag aan, zorgde voor de verse koffie en bedacht wat er allemaal moest gebeuren om het museum verder uit te breiden. Daarnaast houdt Cor de buitenwereld van onder tot boven op de hoogte van de werkzaamheden in het museum middels het plaatsen van foto’s op facebook en de site. Cor is nog steeds actief als vrijwilliger! Erelid sinds 30 maart 2019.

Facebook Comments